Moooi in Milaan: highlights in light

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
vrijdag 13 mei 2016

Tijdens het Salone del Mobile 2016 pakte MOOOI alweer uit met een spectaculaire show in de Via Savona 56, Milano.  Op 1.700m2 werd de bezoeker ondergedompeld in het "MOOOI universum" met verrassende creativiteit, rebelse harmonie en subtiele verfijning. We zetten kort de highlights op vlak van verlichting op een rijtje...   

Ons favoriet product is de PERCH LIGHT collectie (design Umut Yamac): pure poëzie in balans.  Zonder twijfel een succesproduct in ontwikkeling. Perch brengt meteen een "familie" aan toestellen: vloerversie, tafelversie, hangversie, wandversie, enz.

We maakten een gezwinde pirouette van blijdschap bij de COPPELIA (54 leds) die nu ook leverbaar is.  Er er werd een compacter SMALL versie gelanceerd (diameter 70 cm - 36 leds - 2700 K - CRI 80 - ong. 400 Lumen - dimbaar): meer toepassingsmogelijkheden.   

Wat blij zijn we met de komst van de Nr2 MEDIUM lampen die zich - naar onze mening - aankondigen als de opvolgers van de populaire (Non) Random lampen. Een ontwerp van Bertjan Pot.  Er zijn vloerlampen en hanglampen. En alle toestellen zijn op LED. Kleuren: zwart, wit en geel.  

Bertjan Pot kennen we ook van de PROP lampen collectie: bekend om hun warm sfeerlicht, te vergelijken met kaarsen. De nieuwe serie PROP serie is een collectie met koeler licht (2.700 Kelvin,  soft white - ong. 600 Lumen). Met andere woorden: PROP biedt keuze uit warm of koel licht. 

Kwatongen die beweren dat de MOOOI lampen weinig licht geven, worden terug gefloten met de FILIGREE FLOOR LAMP, een creatie van Rick Tegelaar. Conceptueel doet dit toestel ons denken aan de bekende Fortuny lamp (Pallucco, design 1907) maar dan in hedendaagse versie qua look & feel. Technische info: 2700 K - 40 W - 80 CRI - ong. 3.000 Lumen

Nog meer vloerlampen met de T LAMP - een ontwerp van Marcel Wanders - een "ode" aan de kinetische mobielen van Alexander Calder. Een toestel dat roteert in diverse richtingen: licht waar jij dat wil. 

En of dat nog niet voldoende was, creëerde Marcel Wanders de als een sateliet roterende SPACE FRAME FLOOR. Gemaakt met de kabelloze electro sandwich technologie. met 64 Leds (2700 K - CRI 80 - ong. 700 Lumen)

Samengevat: MOOOI bevestigt alweer, niet het minst met zijn spectacluaire, nieuwe verlichtings-toestellen.  

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics