MOOOI Filigree lamp eist plaats in typologie van opmerkelijke vloerlampen...

"Wat onderscheidt een lamp van een lichtbron?" was de vraag die ontwerper Rick Tegelaar zich initieel stelde bij de creatie van de FILIGREE vloerlamp.  Dit sculpturale toestel dat in Milaan 2016 voorgesteld werd, is te verkrijgen in de MOOOI collectie.

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
woensdag 28 februari 2018

Filigree is voorzien van dimmer, meet maximaal 240 cm hoog (minimaal 160 cm), met een kap diameter 80 cm, ... geïnspireerd op de facetten van een diamant. Filigree is gemaakt in roestvrij staal, koper, aluminium en translucide PP. Fligree werkt op power LED, 3346 lumen, en brengt 2700 Kelvin warm wit licht. Power consumptie van max.. 40 Watt, met transprante kabel in een lengte van 3 meter. 

De Filigree hoort thuis in de "typologie van sfeer vloerlampen" waar we ook de iconische Fortuny lamp van Pallucco terug vinden. De Fortuny werd reeds in 1907 ontwerpen, en wordt ook wel 's de "fotografen lamp" genoemd.... Mariano Fortuny vond het licht niet perfect voor zijn foto's van de opera decors en stoffen die hij creëerde, en zo werd de Fortuny geboren. Pallucco bracht enkele jaren ook een mini-versie en een LED-versie op de markt. De Fortuny lamp is nog steeds terug te vinden in hedendaagse en klassieke interieurs over gans de wereld.

Binnen de Flos collectie ontwierp Jasper Morrison de Superloon: een LED-toestel geïnspireerd op de maan. Samen met Filigree & Fortuny zijn dit zonder twijfel 3 iconische toestellen die hun plaats in het aanbod van sfeer toestellen met indirect (sfeer)licht verdienen....

Merk: MOOOI
Categorie: Inspiratie

Deel dit artikel:

Contacteer ons

MOOOI in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics