Maarten Baas bij Moooi én in Design Museum Gent...

Het Design Museum Gent brengt een interessante expositie rond het werk van de Nederlandse ontwerper Maarten Baas (º1978). De ontwerper studeerde aan de prestigieuze Design Academie in Eindhoven, en aan het Politecnico di Milano. Reeds als student was er een ontwerp van Maarten Baas opgenomen in de Pols Pottencollectie. En zijn afstudeer project in Eindhoven, de ondertussen bekende en succesvolle, iconische “smoked series”, werd meteen opgenomen in de Moooi collectie.

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
maandag 4 juni 2018

Drie modellen van de smoked series werden tijdens het Salone del Mobile in 2003 gelanceerd, en bijzonder enthousiast onthaald... dit was nooit eerder gezien: verkoolde houten structuren als basis voor meubelen en lampen.

In 2004 kreeg Maarten Baas een solo tentoonstelling bij Moss Gallery in New York: mede hierdoor kreeg hij naam en faam. Op vandaag zijn diverse creaties van Maarten Baas opgenomen in de permanente collecties van prestigieuze musea als Victoria & Albert, Montreal Museum of Fine Arts. De actuele expositie in het Design Museum in Gent (nog tot eind Sept. 2018) wordt gecurateerd door het Groninger Museum.
Vorig jaar lanceerde Moooi terug een opmerkelijke creatie van Baas: de zetel reeks Something Like This Sofa, die geinspireerd is op zijn passie voor schetsmatig gecreëerde ontwerpen. Deze zetel ziet er op het eerst gezicht eenvoudig uit, doch is complex door de combinatie van uiteenlopende moussedensiteiten die zorgen voor een bijzonder zitcomfort.

Ook nu leverbaar zijn de - eveneens vorig jaar gelanceerde - koffietafels Turbo Tables (Moooi collectie): speelgoed auto's in hout als salontafel.

Meer info over de expositie in het Gentse Design Museum vindt je hier. Voor zijn creaties voor Moooi kan je hier terecht. Victors presenteert je graag de Maarten Baas creaties voor Moooi op eenvoudig verzoek.
 

Merk: MOOOI
Categorie: Evenementen

Deel dit artikel:

Contacteer ons

MOOOI in uw volgend project

Kris Pieters - Zaakvoerder staat u hierin met plezier bij.
T. +32 (0)9 282 09 21, M. +32 473 36 02 33 of Mail Kris

Kris Pieters Victors Design Agency Copyright: Olivier Van Daele
Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics