Gubi spiegelt zich aan Gio Ponti

Lees verder Icon

 Victors Design Agency
zaterdag 12 september 2015

Gubi heeft een reputatie als het over wandspiegels gaat... de ronde "Hermès spiegel" van Jacques Adnet is een iconische klassieker in het Gubi gamma. Deze Adnet Circulaire  spiegel is in collectie in duurzam tuigleder in de kleuren zwart, cognac, en -  sinds kort ook (nieuw) - olijfgroen. 

Maar er is meer want tijdens de beurs Maison & Objet (Sept. 2015) lanceerde Gubi 2 nieuwe spiegels... dit maal van de bekende Italiaanse architect ontwerper Gio Ponti. Ponti (1891-1979) is als stichter van het blad Domus (1928) ook bekend van de Pirelli Tower in Milaan, en het Denver Art Center.  Met Ponti voegt Gubi alweer een mooie referentie toe aan hun "lijst van geslaagde re-edities".

De 2 Ponti spiegels zijn totaal verschillend, doch beiden "frivool en elegant".  Het eerste model, de ronde spiegel "Rondaccio 1925" ontwikkelde Ponti voor zijn eigen huis in de Via Rondaccio in Milaan: Ponti's gans eerste architecturaal project. Deze spiegels (diameter 42 - 60 - 70 cm) hingen in zijn slaapkamer.  Ze zijn gemaakt in  matte koper (messing) met aan de bovenkant - als het ware - een grappige "haarlok"... Ponti vertelde zelf hirover dat hij inspiratie vond in "La Dolce Vita".

Het tweede model "F.A. 33" (1933) ontwierp Ponti initieel voor het - toen nog prestigieuze - Italiaanse glas- en verlichtingshuis Fontana Arte.  Dit model wordt gekenmerkt door zijn lichte gebogen vorm. FA33 is een tijdloos ontwerp dat een "touch of elegance" toevoegd aan ieder 'type' interieur. Spiegel in blinkende koper in de maatvoering 80 cm x 54 of 146 cm x 70.  

Samengevat... Gubi weet zijn zegje te doen als het over luxueuze, decoratieve wand spiegels gaat....  

Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte

Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

We sturen eens per maand een nieuwsbrief uit.

communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics